fbpx

Marica Nordwall, kommunikationsdirektör på Uppsala kommun kan bli Bästa kommunikativa ledare och Akademiska sjukhuset är nominerat för Bästa digitala kommunikation

Stora kommunikationspriset delas ut av medlemsorganisationen Sveriges kommunikatörer och priset delas ut i fem olika kategorier med tre nominerade i varje.

Motiveringen för nomineringen av Marica Nordwall lyder: Marica Nordwall vet att förtroende vinner du med öppenhet och förståelse. När vinden blåste snålt kring Uppsalas kommunikatörer bottnade det i okunskap. Hon såg då till att berätta om vad kommunikation är och bidrar med och stärkte därmed förtroendet i kommunen och gjorde kommunikationen mer transparent.

Akademiska sjukhuset nominneras för sin kommunikation kring #Karantänborg om det motiveras så här: Med kommunikation som främsta vapen mot smittspridningen och medarbetarna som talespersoner förstärkte Akademiska sjukhuset sina budskap digitalt samtidigt som den interna stoltheten växte. För att få unga vuxna att aktivt hindra smitta samarbetade de med influeraren Hannapee, vilket aktiverade målgruppen stort. Med #Karantänborg bidrog de till att 150 000 studenter avstod från det traditionella Valborgsfirandet i Uppsala.

Priset delas ut 20 maj

X