fbpx

Åh, vad jag är förtjust i Uppsalaveckan. Den kan verka lite flummigt formulerad. Men tanken är glasklar!

En vecka varje sommar stannar vi, som älskar Uppsala, hemma i stället för att åka bort. Vi bjuder hit släkt och vänner och visar stolt upp allt som finns att erbjuda. Det blir ju liksom mer schwung i det hela om vi alla gör det samtidigt …

För inte helt länge sedan var Uppsala stendött under semestern. Butiker, barer, caféer och restauranger stängde, gågatan var folktom och hade man tur så kom det några busslaster med turister som vill se Domkyrkan innan de tog bussen tillbaka till Stockholm igen.

Det var då det. Just precis nu är det ju som bekant en liten allmän dipp i turistandet i hela världen, men vi är på väg tillbaka och det finns ingenting som säger att Uppsala inte ska kunna vara en stad dit man åker på semester, med familjen, sin käresta eller gänget.

Uppsalaveckan är en uppmaning att ta tillbaka självförtroendet, att sluta slentriandissa, att vara en stolt Uppsalalover.

Kan vi få arrangörer och företag att hänga med? Klart vi kan!
Jag ser fram emot att äta Uppsalaveckanbakelser, gå på Uppsalaveckankonserter, boka Uppsalaveckanpaket med övernattning och evenemang under vecka 29 inom en snar framtid.

Och tänk hur drömmigt det vore om man kunde köpa ett Uppsalaveckanhäfte med rabatter, eller – tanken svindlar – åka gratis buss i stan en vecka om året.

Ledordet är ”tillsammans” –  hur oflummigt som helst, egentligen.

//Susanna


Kolla in Evenemangskalendern och Uteserveringskartan inför Uppsalaveckan

X
X