fbpx
Carlos Lopez verksamhetsledare för Forumtorget

Carlos Lopez verksamhetsledare för Forumtorget

Carlos Lopez blir verksamhetsledare för AMP Forumtorget och lämnar därmed uppdraget som VD för Uppsala Danscenter.

– Det har varit en fantastisk resa och utmaning att skapa en plattform och destination för dans genom Uppsala Danscenter men nu är jag redo att pröva något nytt säger Carlos. Jag ser verkligen fram emot att få bidra till att fylla Forumtorget med liv och att göra det till vårt gemensamma vardagsrum och naturliga mötesplats i Uppsala City.

Som verksamhetsledare kommer Carlos att ansvara för att leda arbetet vid AMP Forumtorget. Uppdraget fokuserar på att utveckla AMP Forumtorget på ett sätt som ger medborgare och besökare i staden många goda skäl att gå dit, stanna kvar och trivas. Det rör sig dels om fysisk utveckling av platsen för att göra den ännu mer trivsam, säker och intressant, dels om utveckling av aktiviteter som är lockande för människor i olika åldrar och med olika intressen. Aktiviteterna är en blandning av helt ideella evenemang och händelser som involverar näringslivet på platsen. Genomsyrande är att verksamheten ska möjliggöra ett lokalt engagemang och vara inkluderande för alla. Carlos börjar den 1 mars och under april kommer föreningens lokal i hörnet Kungsängsgatan-Bredgränd att öppna. Därefter kommer det successivt att börja hända allt mer på torget och alla aktiviteter kommer att utformas med stor hänsyn till rådande restriktioner. Verksamheten kommer inte att kunna bli synlig så snabbt som vi hade hoppats av hänsyn till restriktionerna, vi har dock beredskap att snabbt växla upp när restriktionerna lättas säger Centrum för AMPs vd Sara Bjurström.

Centrum för AMP är en ideell förening för att främja etablering, utveckling och spridning av Affärs- och MedborgarPlats-modellen (AMP) i Sverige. Grundare och medlemmar är branschorganisationerna Svensk Försäkring och Svensk Handel samt de fyra fastighetsbolagen AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Humlegården Fastigheter och Vasakronan.

Superhelg väntar i Fyrishov

Superhelg väntar i Fyrishov

Helgen 25-26 mars 2022 är det dags för en trippelfest på Fyrishov i Uppsala! Nystartade Uppsalaarrangören Expo Stories har släppt biljetterna till tre mässor samtidigt.

Beer & Whiskey Festival är tillbaka med spännande producenter från hela landet. Samtidigt arrangeras en Food Truck Festival på området med mat och smaker från världens alla hörn.

En tredje mässa, Uppsalas första Outdoormässa, men spännane utställade för äventyr, jakt, fiske, upplevelser och natur arrangeras samtidigt.

Food Truck festivalen har fritt inträde och det finns flera olika varianter, till exempel en- eller två dagars, student och pensionär samt kombinationsbiljetter för Beer & Whiskey och Outdoor Expo.

Biljetter till Uppsala Beer & Whiskey

Biljetter till Outdoor Expo

Dalia Ramzi blir ny vd för Sh bygg

Dalia Ramzi blir ny vd för Sh bygg

I maj tillträder Dalia Ramzi som nu vd för Sh bygg, sten och anläggning AB i Uppsala. Dalia Ramzi blir företagets första externa vd och hon ersätter Lars Svensson, som går in som vd för Sh bygg-koncernen.

Länsförsäkringar Uppsala årets arbetsgivare 2021

Länsförsäkringar Uppsala årets arbetsgivare 2021

Länsförsäkringar i Uppsala kammade hem första platsen i kategorin Årets arbetsgivare (tjänsteorganisationer) på Brilliant Awards. Företaget kom också trea i kategorin Årets förändingsresa 2021.

Brilliant Awards – Employee Experience är en årlig utmärkelse för organisationer som lyckats skapa ett arbetsklimat med många högt engagerade medarbetare. Utmärkelsen tilldelas även de organisationer som under året genomfört en stor positiv förändring och ökat engagemanget bland sina medarbetare.

Resultatet baseras på data från företagens medarbetarundersökningar vilket innebär att det är medarbetarnas verkliga uppfattningar, och inte subjektiva bedömningar, som styr vilka bolag som tilldelas utmärkelserna.

Gränbystaden erbjuder gratis hemleverans från gallerian

Gränbystaden erbjuder gratis hemleverans från gallerian

Nu kan de som behöver hjälp att handla, men som inte vill besöka gallerian få hjälp av Gränbystadens egen budservice, Gränbudet.

Gränbudet erbjuder kostnadsfri hemleverans inom Uppsala tätort från nästan vad som helst ur Gallerians utbud. Man erbjuder även pick up service utomhus, där dina varor finns klara för avhämtning. Minibeloppet är 200 kronor och man betalar med swish.

LÄS MER: Så funkar Gränbudet

Du kan beställa från butiker i Gränbystaden galleria och från bostadshusen. Livsmedel, mat, receptbelagda mediciner, tobak, alkohol eller spelkuponger ingår inte i servicen och varorna måste få plats i en personbil.

Det går bra att beställa mat från ICA Kvantum Gränby, som också erbjuder avhämtning och hemkörning. Det beställer du HÄR

Cajsas öppnar Pop-Up café i Hammarskog

Cajsas öppnar Pop-Up café i Hammarskog

Under sportlovet kommer kreativa Cajsa Johansson och gänget på Cajsas kök att servera nygräddade våfflor och annat gott, varm choklad, till exempel, i Hammarskog. Pop-Up caféet som är utomhus med tält öppnar på lördag (20 februari) och har öppet hela sportlovsveckan.

  • Just nu tränar vi upp tempot i våffelgräddningen, det gäller att tänka om i dessa tider. Hela gänget tycker att det här ska bli jättekul, berättar Cajsa Johansson.

Ypperligt tillfälle för frisk luft, sol, och gott i magen samtidigt alltså. Cajsas andra Pop-Up vid Muninhuset, där man kan köpa matlådor har öppet måndag-fredag: 11.00-13.00

Hitta till Hammarskogs naturreservat

Bibliotek till Gränbystaden

Bibliotek till Gränbystaden

Gränbystadens utbud stärks när Uppsala kommun öppnar bibliotek under våren 2021. Lokalen är på 216 kvadratmeter och avtalet på ett år, med möjlighet till förlängning.

– Ett bibliotek har länge stått högt upp på vår och våra besökares önskelista, säger Thomas Levander, fastighetschef för Atrium Ljungberg i Uppsala. I takt med antal boende och arbetsplatser i området, ökar också efterfrågan på kultur i Gränbystaden.

– Till Gränbystaden kommer folk från hela Uppsala kommun, både de som bor i staden och de som bor på landsbygden. Det gör att vi kommer att kunna nå väldigt många, precis det vi eftersträvar. Biblioteken ska finnas där människor rör sig, säger Mohammed Mekrami, bibliotekschef i Uppsala kommun.

Rettigska priset till Erika Weiberg

Rettigska priset till Erika Weiberg

Erika Weiberg, docent i antikens kultur och samhällsliv vid Uppsala universitet, får priset för sin forskning kring hur miljö- och klimatförändringar påverkar samhällsutveckling och socioekonomiska strukturer, av stor betydelse inte bara för förståelsen av antiken utan även för vår egen samtids behov av en dynamisk samverkan mellan människa, klimat och miljö.

Prissumman är 250 000 kronor.

Rettigska priset delas ut till framstående forskare inom Kungliga vitterhetsakademiens verksamhetsområde.

Patrik Törner till Riksmäklaren

Patrik Törner till Riksmäklaren

Patrik Törnerär ny koordinator och blivande mäklare på Riksmäklaren Uppsala.

Patrik är också en av grundarna till secondhandbutiken Stil på Drottninggatan och även känd som huvudcoach i Uppsala Volleybollsällskaps herrlag

Läraren Kerstin Ekholm prisas

Läraren Kerstin Ekholm prisas

Kerstin Ekholm, vid Fyrisskolan i Uppsala får Kungliga vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning inom skolväsendet 2021

Motiveringen lyder: Kerstin Ekholm, lärare i filosofi och psykologi, är en sann förvaltare av de gedigna ämneskunskapernas värde och betydelse för ungdomar nu och i deras framtid. Hon är en nyfiken förnyare som alltid och mångsidigt har sina elevers väl och ve i sikte.

Prissumman är 50 000 kr till vardera pristagare och 20 000 kr till respektive skolbibliotek.

X