UKK x Supertraditional: Ebo Krdum & Marin/Egeland

Den andra konsertkvällen som presenteras i samarbete med skivbolaget Supertraditional bjuder på dubbelkonsert.

Ebo Krdum
Kanske en av landets just nu hetaste och mest eftersökta artister står på scenen denna kväll. Ebo Krdum har minst sagt haft ett framgångsrikt år. Han har, med albumet ‘Diversity’ i ryggen, Grammis-nominerats, fått Stims pris ”Årets kompositör”, nominerats till DN:s Kulturpris 2022, prisats på Manifestgalan i kategorin ”Årets Rytm”, nominerats till ”Best Artist” i musiktidningen Songlines Music Awards och hyllats av såväl kritiker och arrangörer som publik, både i Sverige och internationellt.

Ånon Egeland & Mikael Marin
Den norske folkmusikern Ånon Egeland och svenske kollegan Mikael Marin skalar av och kokar ner folkmusiken till dess minimalistiska beståndsdelar. Denna ornamenterade urform mejslas fram i samspelet mellan hardingfela och viola, som stämts ner en oktav för att klinga i sorgtyngda hjärtans tonart.

 

Vi vet att traditionen är djupt rotad i generationer av kunskap men alltid rörlig och sökande efter det nya, alltid färgad av sin egen tid. Rå jordmån möter glitter och neon. Det är finkultur, det är fulkultur, det är funktion och stor konst. Och det är djupt mänskligt. Musik som går dit det känns/ Supertraditional

När och var?

3 December 2022
Kl. 21.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam

Turbo Sports & Adventure
Sport, träning, lek och utmaningar för hela familjen. Boka kalas eller företagsevent

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Uppsalas museer
Fler än 20 museer fyllda av upplevelser, utställningar, unika föremål och vackra kulturhistoriska miljöer

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt