UKO – Trettondagsafton 2023

Varmt välkommen till en musikalisk fest med vackra och virtuosa operapärlor. Traditionsenligt firar Uppsala Kammarorkester trettondagsafton med en glittrande konsert där celebra sångare framför oemotståndliga nummer från operavärlden.

Medverkande
Uppsala Kammarorkester
Dirigent: Pier Giorgio Morandi
Solister: Ida Falk-Winland, sopran och Airam Hernández, tenor

Uppsala Kammarorkester har bjudit in den kände och hyllade dirigenten Pier Giorgio Morandi som har en bred italiensk operarepertoar och han har arbetat som regelbunden gästdirigent sedan 1990 i alla större operahus i Italien, Europa och världen över. Det här är första gången han samarbetar med Uppsala Kammarorkester men har i Sverige varit både Kungliga Hovkapellet och Helsingborgs Symfoniorkesters första gästdirigent.

För första gången står Ida Falk Winland och Airam Hernández på samma scen. Ida Falk Winland har en framgångsrik karriär, hon har med sina bejublade framträdande vid Kungliga operan och Göteborgsoperan etablerat sig som en av Sveriges främsta sopraner. Airam Hernández från Spanien har med sin unika klang och musikalitet fått en given roll i operavärlden.
Till Trettondagsafton i Uppsala väljer solisterna bland sina favoritarior och möts i smäktande duetter.

Arrangör: Musik i Uppland

När och var?

5 januari 2023
Kl. 16.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt