Uppsala Kammarorkester – Bartók och Brahms

Chefdirigent Rebecca Miller presenterar tillsammans med Uppsala Kammarorkester ett varierat program som rör sig från det meditativt eftertänksamma till det dramatiska för att till sist landa i romantiken.

Medverkande
Uppsala Kammarorkester
Dirigent: Rebecca Miller

Program
Hanna Havrylets (1958-2022): Koral för stråkar
Béla Bartók (1881-1945): Musik för stränginstrument, slagverk och celesta
Johannes Brahms (1833-1897): Symfoni nr 3

Uppsala Kammarorkester och chefdirigent Rebecca Miller ger en meditativ och eftertänksam öppning av februarikonserten med den vackra ”Koral för stråkar” från 2005 av Hanna Havrylets. Havrylets var en viktig och mångfaldig prisbelönt tonsättare och lärare i Ukraina. Hennes produktion innefattar både symfonisk musik, kammarmusik och körmusik.

Béla Bartóks ”Musik för stränginstrument, slagverk och celesta”, från 1936 är både fascinerande, återhållsam men samtidigt dramatisk och anses av många som hans främsta verk. De stämningsfulla och spöklika dissonanserna i andra satsen känns också igen av de som älskar skräckfilmen The Shining. Det konstnärliga uttrycket var säkert påverkat av tiden för tillkomsten med en orolig omvärld och bara några år senare emigrerande Bartók från Ungern till USA.

Foto: Stewen Quigley
Arrangör: Musik i Uppland

När och var?

9 Februari 2023
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt