Utställning - Jean Carlbrand & Anitha Sidefors

Jean Carlbrand, Anitha Sidefors
Måleri

Jean Carlbrand, 1924-2005, Konstnär och Inredningsarkitekt. Utbildade sig vid Slöjdföreningens skola samt Valands konstskola i Göteborg. Sedan 1950 verksam i Norrbotten, senare i Sundsvall och Uppsala.
Jean ansvarade för många inredningar i offentliga lokaler i norra Sverige med Sundsvalls kulturhus som mästarprov.
Han var en ovanligt bred konstnär med många offentliga utsmyckningar inklusive korfönstret i Töre kyrka. Han arbetade framför allt i olja men även i akvarell och krita. Han var också en skicklig tecknare som illustratör både för tidskrifter och böcker. Han har haft en rad separatutställningar och ingår i den så kallade ”Bodenskolan”. Jean har deltagit på Liljevalchs vårsalong och finns representerad på Sundsvalls museum.

Anitha Sidefors, utbildade sig på Konstfack och L´Accademia di Belle Arti di Brera i Italien. Efter 10 år utomlands har hon vid hemkomsten försörjt sig som lärare och skolledare, men alltjämt fortsatt sitt skapande.
Hon har varit representerad vid följande utställningar; Norrbottens museum, L´Accademia di Brera, Galleria d’Arte GTI Ponte Chiasso, Italien, Centro culturale S Agostino Italien, Tecoteca Milano Italien, Höstsalongen Edsviks konsthall. Anitha arbetar med abstrakt måleri där färg och form har ett egenvärde utan vilja att avbilda den fysiska verkligheten.
Arrangör: Linnés Kammare

När och var?

21-24 september 2023
Kl. tors-fre 12-16, lör-sön 11-15
Linnés Kammare, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt