Vad är... intuition?

Reginateatern presenterar vårens samtal om livets stora frågor på teaterns lilla scen! 

Äntligen är Vad är…? tillbaka med tre nya tillfällen för samtal och funderingar! Och precis som föregående säsonger är det frågan och den gemensamma utforskningen som står i fokus: utifrån våra egna erfarenheter och kunskaper vrider och vänder vi tillsammans på kvällens tema. Eftersom samtalen bottnar i publikens egna funderingar så krävs inga förkunskaper utan bara en nyfikenhet och vilja att öppna upp för nya tankar. Men till vår hjälp har vi som tidigare en inbjuden gäst som introducerar temat utifrån sitt perspektiv. Under respektive datum nedan finns mer information om vårens spännande frågor och gäster!

Gäst: Alice Hedenlund

Alice Hedenlund är doktor i matematik och verksam vid Uppsala universitet där hon forskar inom homotopiteori. Utöver sitt stora matematiska intresse och expertis är hon även en dedikerad yogautövare.

Alice kommer till Reginateatern för att fundera kring matematikens relation till intuition. För vilken roll spelar intuition i ett ämne som kanske mest förknippas med logik? Och är intuition detsamma som magkänsla? Kan man i så fall känna sig fram till en matematisk sanning? Dessutom, finns det någon likhet mellan intuition, matematik och yoga?

Samtalen leds av Malin Jörnvi som är filosof och kursledare för filosofi och existentiella samtal på Biskops Arnö Nordens Folkhögskola och Skurups folkhögskola samt aktiv inom Svenska sällskapet för filosofisk praxis. Malin är utöver det även verksam som Reginateaterns produktionskoordinator. Vid hennes sida finns samtalsseriens huspianist Nik Nutzz som improviserar utifrån samtalets tema.

Varmt välkomna!

När och var?

15 mars 2023
Kl. 18.00
Reginateatern, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt