West Wind Festival goes Katalins Jazzbar

Äntligen tillbaka. En efterlängtad comeback med WWF. Den personliga och publikkära och nära Festivalen bjuder på tre lokala Uppsalaband på stark frammarsch. Med originalmusik för en hel värld!

Cabinets:
”Albumaktuella Cabinets har spelat ihop i 10 år och underhållit publik på såväl folkparkscener som rökiga pubar. Musiken beskrivs enklast som folk-pop eller americana, med stämsång och smittsamma melodier, som har visat sig gå hem i alla åldrar.”

Dragon Dolls:
”Somriga roadtrips, dimmiga brittiska hedar och 70-tals folkliga scener. Uppsala-kvaretten Dragon Dolls anknyter till en lång tradition av kvinnliga berättare. I deras melodiösa och finstämda folkpop hörs ekon av både engelsk och amerikansk folkmusik, med stämsången och texterna i fokus.
Linda Brandemark och Ellinor Skagegård startade Dragon Dolls 2011, och har flera skivsläpp, spelningar och ett par Tysklands-turneér bakom sig. 2017 gästades de av systrarna Saga och Tora Hävermark på trummor och bas som nu kommit att bli en självklar del av bandet.”

KaPellet:
”KaPellet grundades av Pelle Lundblad 2019 för ett akustiskt gig på Torbjörns torg i Tuna backar. Med åren har duon gjort ett antal spelningar på flera härliga ställen. Musiken är skriven av PL och framförs ofta i en ganska avskalad stil med akustisk gitarr, sång och munspel samt Joakim Jähnke på bas och bakgrundssång. Ibland kan en elgura åka fram för att bringa in mer tyngd i vissa låtar. Stilen är Swedeicana dvs Americana Made in Sweden. Husgudar är Tom Petty, The Boss, Neil Young, Bob Dylan, Ola Magnell, Björn Afzelius, John Hiatt, Steve Forbert, Eagles, TAW, First Aid Kit, Ian Noe, Beatles Stones, Joni Mitchell, EmmyLou Harris, Jackson Browne mfl mfl.”
Arrangör: Pelle Lundblad

När och var?

29 april 2023
Kl. 18.00
Jazzbaren, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt