Whispers in the garden - Musikal på Slottsbiografen

Meteorologen och matematikern Edward Lorenz förknippas med populariseringen av ”fjärilseffekten”; orsakar vingfladder från en fjäril en orkan? Vi vet alla att det beteende vi kultiverar hemma kommer att påverka samhällets trygghet och vår planets hälsa. Musikalen är en konstnärlig berättelse om naturens mångfald och vår civilisations sårbarhet, med live musik, teater och animerade konstverk, utförs av en ensemble Uppsalabor som har växt upp både i och utanför Sverige.

I musikalen förlorar en pojke sin mamma på grund av gängkriminalitet och en motvillig brottsling ångrar sig men kunde inte ta sig ur det kriminella gänget utan risk för sina kära och nära. Deras liv är vävt med oroande utveckling när det gäller att känner sig trygg i vår eget samhälle.

Musikalen är ungefär en timme lång och visas i en av Uppsalas historiska kulturarvslokaler, den anrika Slottsbiografen. Konstnären Katja Pertoft, känd för sin dockteater för barn, och Bengt Calles har målat akvarellbilder som animerats för musikalen. Girilal Baars, Lena Billingskog, Pär Sandmark, Nakisa Shamshiri, Jan Winter och Stefan Ås lirar live musik och sång på scenen och denna gång har vi bjudit in gästskådespelarna, Marie-Louise Sahlberg, Sophie Sahlberg och Erik Lindgren som improviserar med dans och rörelse som förstärker berättelsen. Marie-Louise är också musikalens trädgårdsmästare som guidar åskådarna genom berättelsen. Uppsalabon Kee Ng och hennes bror, Lid Sine Ng som bor i Malaysia, står för produktion, manus, sångtexter, komposition, och animering men ensemblen bidrar med improvisation, nya tolkningar och arrangemang av vissa sånger. De framförs på både engelska och svenska. Det är andra året som musikalen körs i Uppsala.

Entré 150kr, 100 kr pensionär, gratis för barn under 16 år. Bokning genom swish till 1236970073 eller sms till mig på 0723969690. Ange namn, antal & typ av biljett, showdatum.

När och var?

25 & 26 november 2023
Kl. 19.00
Slottsbiografen, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt