200 år av konst och blindhet

Från Oidipus till Ray Charles ryms oräkneliga exempel på blinda karaktärer och konstnärer som gjort tidlösa avtryck i kulturhistorien. Några av dem har till och med återfått synen, men inte alltid med lycklig utgång. Vid Uppsala Kulturnatt 9 september välkomnar Konst Läkekonst till ett möte med pianovirtuosen Ulf Johansson Werre och litteraturprofessor Torsten Pettersson som tar oss på en resa genom ton och ord.

Medverkande:

Ulf Johansson Werre är ett välbekant namn för alla med intresse av svenskt musikliv. Många har upplevt Ulfs eget storband Big Band Explosion, liksom Uppsala University Jazz Orchestra där han är konstnärlig ledare sedan 2004. Som pianist och trombonist har Ulf vunnit internationellt erkännande och jämförs återkommande med storheter som Oscar Peterson och Errol Garner.

Torsten Pettersson är författare och professor i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet. Han har publicerat ett hundratal vetenskapliga studier, tio diktsamlingar och tre romaner översatta till ett tiotal språk. Torsten Pettersson har bland annat initierat och redigerat artikelsamlingen Operavärldar från Monteverdi till Gershwin.

LÄS MER HÄR

Arrangör: Konst Läkekonst, Uppsala Universitet, Farmaceutiska Fakulteten

När och när?

9 september 2023
Kl. 20.00
Musicum, Kyrkogårdsgatan 4, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt