Emil Ernebro & Filip Jers

Succé-duon tillbaka till Kulturoasen!

Emil Ernebro (gitarr) och Filip Jers (munspel) är två unika musikanter på den svenska musikscenen. Duon bildades 2017 men hade i flera år fått höra på olika håll – ni borde spela tillsammans!

Ernebro och Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Akustisk gitarr och munspel har ett jordnära ljud som många kan relatera till. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister. Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, poplåtar från 60-70 talet och svenska visor. Ledord för deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng!

Våren 2019 släppte de sin debutskiva “Duet” och den mottogs med förtjusning både av publik och recensenter. Skivan har även spelats flitigt i Sveriges Radio. Sommaren 2019 framträdde Ernebro & Jers i “Allsång på Skansen” inför en miljon tittare i direksänd TV.

Ord från pressen om CD:n “Duet”
“Emil Ernebro & Filip Jers får skickligheten att låta lätt.”
“Samspelet är lyhört när gitarristen Emil Ernebro & munspelaren Filip Jers tolkar jazz-, folk- och poplåtar från Amerika och Sverige, både chosefritt och charmigt.” Johannes Cornell, Dagens Nyheter
“Detta är herrar som prioriterar förnämlig kvalitet, genom egna ledorden spelglädje, spontanitet och sväng.” Mats Hallberg, Kulturbloggen
“Det är två extremt skickliga och redan samspelta musiker” – Bengt Edqvist, Musiktidningen Lira ”Filip Jers och Emil Ernebro har smak och finess”

Arrangör: Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala med stöd av Kulturnämnden i Uppsala Kommun

Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

När och var?

25 februari 2024
Kl. 14.00
Kulturoasen, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt