Goran Kajfeš Tropiques

Svensk hypno-jazz som uppmanar dig att reflektera och stanna upp – lyssna, här och nu!

Tropiques spelar en egen typ av musik som skulle kunna beskrivas som hypno-jazz, och denna kväll får du höra helt ny musik från gruppens kommande album Tell us (Wejazz) som släpps den 22 mars. Denna gång förstärkts originalbesättningen av en briljant stråksektion.

Tropiques musik skapas utifrån en semi-improviserad ingång som ofta tar utgångspunkt i enkla fragment, basgångar och melodier som repeteras, förskjuts och omorkestreras i stunden. Med sina långa formkurvor försätter den både musiker och lyssnare i ett tillstånd, en resa bland färger som gradvis läcker in i varandra och skiftar. Den konstnärliga kärnan rymmer en motkommentar till den uppskruvade snabbmatskultur som är vår samtid; bandets musik är en musikalisk uppmaning till reflektion och nedsaktande, genom lyssnandet. Det är musik som låter lyssnaren vara i och bli till, tillsammans med ljuden.

Debutskivan Enso och uppföljaren Into the Wild fick översvallande positiva recensioner både i Sverige och internationellt, recensioner som vittnar om ett starkt behov av denna musik, kanske för att den säger något om vår samtid – och om vikten av att vara här, nu.

Medverkande

Goran Kajfeš – trumpet, synth
Alexander Zethson – piano, synth
Johan Berthling – kontrabas
Johan Holmegard – trummor
Josefin Runsteen – fiol
Leo Svensson Sander – cello

Åldersgräns: 13 år.

När och när?

21 april 2024
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt