Lena Jonsson Trio

Prisbelönta Lena Jonsson Trio balanserar mellan det virtuosa och det lekfullt musikaliska och rör sig sömlöst mellan de olika musikstilarna och världarna i Jonssons kompositioner.

Lena Jonsson Trio väver samman Lenas kraftfulla fiolspel och Kristofers drivande bas med Eriks varierade och lyhörda gitarrklanger. Trion tar med lyssnaren på en reda med gripande, innerliga polskor, virtuosa bluegrasslåtar och allt däremellan. Trion blev i april 2023 utsedd till ”Årets artist” på Folk- & världsmusikgalan i Sverige och vann 2021 både Grammis och Manifestpriset samt Årets album av Lira musikmagasin. I juni 2023 släpptes deras senaste album Elements, som blivit nominerat till en Grammis.

Med i bandet är Erik Ronström, en mångsidig och begåvad gitarrist verksam i ett flertal band, såsom Stormsteg, Triller och Massivet. Hans uttryck är både ödmjukt och kraftfullt, med en stark förankring i både tradition och nyskapande. Kristofer ”Krydda” Sundström är en genrebred begåvning som med sin kontrabas rör sig inom jazz, pop, funk, folkmusik och klassiskt.

Konserten är en del av Uppsala Internationella Gitarrfestival och äger rum på Katalin, som också sköter biljettförsäljningen. Använd länken på sidan för att komma till webbshopen.

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

När och var?

26 september 2024
Kl. 22.00
Katalin, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt