Norrtälje Countrybrudar

Det är kanske inte svårt att gissa vart denna trio bestående av Ellinor Videfors, Ester Årman och Michaela Stridbeck bildades. Deras vägar korsades i Norrtälje 2017. En mörk november kväll bjöd Ellinor in till sånghäng (roligt sätt att lära känna varandra på). Efter att ha jammat på lite härliga countrydängor av Miranda Lambert och Pistol Annies så bestämdes det, ”vi ska starta band!”.

Sagt och gjort, idag har Norrtälje Countrybrudar flera år av spelningar bakom sig och en publik som återkommer till spelningar för att uppleva musiken, stämsången och härlig stämning tillsammans med ”brudarna” Ellinor, Ester och Michaela.

Likt sångtrion Linda Ronstadt, Dolly Parton och Emmylou Harris vrider de smärta och förälskelse ur countrygenrens låtar. Norrtälje Countrybrudar framför vackra och känslosamma arrangemang, som övergår i kraftfull stämsång. Längtan, kärlek och begär! Riktigt bra country, både covers och egna låtar.

Ellinor Videfors -sång & bas
Ester Årman – sång & trummor
Michaela Stridbeck -sång & gitarr

Arrangör: Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala med stöd av Kulturnämnden i Uppsala Kommun

Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

När och var?

21 januari 2024
Kl. 14.00
Kulturoasen, Hågavägen 190, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt