Readings på Regina

Uppsala stadsteaters skådespelare läser dramatik från Reginateaterns scen.

Under fyra tisdagskvällar får vi lyssna på utvalda pjäser ur världsdramatiken. Följ med oss på en teaterhistorisk resa från de gamla grekerna, genom 1800-talet och 1940-talet till nyskriven dramatik av dramatikstudenterna på Biskops Arnös folkhögskola. Skapa din egen scenografi, kostym och karaktärer med hjälp av fantasin.

– Fantasins makt är stor och en bra läsning kan väcka världar till liv inne i publikens egna huvuden. Ibland satsar man på stora scenografier i full skala men ibland är det fint med det allra enklaste. Skådespelare, texten och publiken, säger Åsa Forsblad Morisse.

Åsa Forsblad Morisse är del av Uppsala stadsteaters ensemble och känns igen från bland annat succén Egenmäktigt förfarande och Big fish, i höst ser man henne även i Älskad saknad. Åsa leder arbetet med läsningarna och får vid varje tillfälle sällskap av att antal skådespelare från Uppsala stadsteater.

Många av de här pjäserna har man någon slags relation till utan att man har en djupare aning om hur. Min ingång i detta är att det ska vara både underhållning och lärorikt, säger Åsa Forsblad.

När och var?

27 September 2022
Kl. 18.00
Reginateatern, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt