Skulpturala skålar

Vernissage: Lördag 22 oktober kl 11-16. Niklas Ejve finns på plats i galleriet hela dagen.

”Den sfäriska skålformen har alltid tilltalat mig. Jag sätter ihop mina skålar bit för bit av små delar som har en strikt geometrisk form. Skålarna blir alltid olika, även om jag skulle försöka göra dem lika” berättar silversmeden Niklas Ejve som också gör smycken av små geometriska delar som han sätter samman.
”Skålarna började med en idé och en liten punktsvets. Jag testade formens tillväxt genom att hugga ut några silverkvadrater, skåla dem lätt och svetsa ihop dem. Sedan fortsatte jag att experimentera i olika material, storlekar, böjningar i materialet och tillägg till formen som ger olika ljusspel.”
Det stora intresset för matematik avspeglar sig också i det exakta formspråket. Cirkeln och kvadraten är hans absoluta favoriter.

I sin utställning visar Niklas Ejve en kollektion skålar av silver, brons och koppar. En del är metallblanka, andra har patinerats med bl a ammoniak så att de blivit svarta eller fått skiftande blågröna ytor.

Foto Niklas Ejve

När och var?

22 Oktober-12 November 2022
Kaleido Konsthantverk, Uppsala
Öppettider: vardagar 11–18, lördagar 11–16

Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Julmarknader i Uppsala 2022
Under november och december hålls flera julmarknader i och runtom Uppsala, alla med sin egna profil och med sina egna möjligheter att fylla julstrumpan med gåvor eller bara för att komma in i julstämning.

Här hittar du ett urval från Destination Uppsala av alla julmarknader som sker.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt