The Undertones 45th Anniversary tour

The Undertones 45th Anniversary Tour with very special guest Hugh Cornwell and band

Det är hela 40 år sedan de senast var här, men snart är det äntligen dags för det The Undertones att besöka Sverige igen! Våren 2023 kommer bandet till Sverige och Danmark för att fira deras
45-årsjubileumturné. Som gäst har dom med sig ingen annan än Hugh Cornwell.

The Undertones bildades 1976 av fem tonåriga vänner från Derry, Nordirland. Debutsingeln “Teenage Kicks” kom 1978 och är idag något av en popklassiker. Den följdes av framträdande i Top of the Pops och bandet fick snart sitt stora genombrott. Under de närmast kommande åren släppte de en lång rad framgångsrika singlar och album. Titlar som “Jimmy Jimmy”, “Here comes the Summer”, “You got my Number” och “My Perfect Cousin” är än idag älskade poppärlor från den sena punk och new wave-eran.

The Undertones består idag av orginalmedlemmarna John O’Neill, Damian O’Neill, Billy Doherty och Michael Bradley samt sångaren Paul McLoone som anslöt 1999. Även han från Derry.

För att fira deras 45-årsjubileum har dom med sig ingen annan än Hugh Cornwell.

Hugh Cornwell var sångare och gitarrist i The Stranglers, från att bandet grundades 1974, fram till han beslutade att hoppa av, 1990. Han var en av låtskrivarna bakom bandets största hits, som t.ex. Peaches, No More Heroes, Duchess, Golden Brown och Always the Sun.

Arrangör: KLBR

När och var?

25 april 2023
Kl. 20.00
Katalin, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt