Uppsala Kammarorkester – Chaplins Guldfeber

Klassisk stumfilm och liveorkester!

 

Filmkväll med Uppsala Kammarorkester på Stora scenen i Uppsala Konsert & Kongress! Samtidigt som du ser Charlie Chaplins klassiska stumfilm Guldfeber spelar Uppsala Kammarorkester filmmusiken under ledning av dirigenten George Morton.

Dirigent

George Morton

Konsertintroduktion

I Stora salen mellan 18.20-18.40

Konsertlängd

OBS! Filmen är 90 minuter utan paus

Charlie Chaplins klassiska stumfilm

Guldfeber från 1925 är den film som Charlie Chaplin själv var mest stolt över och helst ville bli ihågkommen för.

Luffaren är på guldjakt i Alaska och finner till slut, mot alla odds, såväl kärlek som rikedom. Men vägen dit är farofylld och stundom tragisk samt bjuder, förstås, på ett pärlband av numera klassiska komediscener. Guldfeber är en känslostark film om utanförskap, kärlek och den svagares slutliga triumf.

Ledande dirigent för film med orkester

George Morton, dirigent och arrangör från England. Sedan 2012 har George Morton etablerat sig som en av Europas ledande dirigenter för film med orkester. Efterfrågad i Storbritannien, Tyskland och Skandinavien, ger George ett stort utbud av filmmusik, från tidiga stumfilmer till moderna långfilmer.

Tjuvstart på Uppsala Kortfilmsfestival

Den 21 oktober startar Uppsala Kortfilmsfestival som pågår fram till den 27 oktober. Starta festivalkänslan med Chaplins Guldfeber och liveorkester!

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är en professionell orkester, av många ansedd som en av Sveriges främsta. I över 50 år har orkestern, med en omvittnad varm och stor orkesterklang, framfört levande musik alltifrån de gamla mästarna till nyskrivna verk av unga kompositörer. Uppsala kammarorkester är en del av stiftelsen Musik i Uppland, som är en regional musikorganisation i Uppsala med Region Uppsala som huvudman.

The Gold Rush © Roy Export S.A.S
Music for The Gold Rush Copyright
© Roy Export Company Ltd. and Bourne Co.
All rights reserved
Charlie Chaplin™© Bubbles Incorporated S.A.

Arrangör: Musik i Uppland

När och var?

17 oktober 2024
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt