Uppsala Kammarorkester – Trettondagsafton

Festkonsert! Trettondagsafton med Uppsala Kammarorkester, Hanna Husáhr, sopran och Wiktor Sundqvist, tenor.

Medverkande
Uppsala Kammarorkester
Dirigent: Pier Giorgio Morandi
Solister: Hanna Husáhr, sopran och Wiktor Sundqvist, tenor

Vi börjar året 2024 med sedvanlig festkonsert på trettondagsafton! Dirigenten Pier Giorgio Morandi blev omedelbart inbjuden igen efter förra årets succé med Uppsala Kammarorkester. Det blir en palett med operaarior och vackra orkesterstycken. Denna gång med två framstående svenska sångare.

Hannas Husáhrs repertoar sträcker sig från Händel och Mozart till Donizettis Lucia och Adams Pat Nixon och hon har sjungit på operascener och orkestrar över hela världen. Wiktor Sundqvist har med sina energifulla rollporträtt och sin höga tenor blivit en uppskattad artist på de svenska operascenerna och har kunnat ses i en stor och färgstark palett av roller.

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Klara Hellgren och Brusk Zanganeh. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Utmärkande för Uppsala Kammarorkester är flexibilitet i olika stilar från tidig barock till samtida musik och en ädel orkesterklang med både värme och lyster. I orkestern ingår en rad fina solister som borgar för dess höga kvalité.

Arrangör: Musik i Uppland

När och var?

5 januari 2024
Kl. 16.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt