Kristine West och Göran Månsson

Kristine West och Göran Månsson utgör två etablerade flöjtister från folk- och kammarmusikscenen som möts i en värld av väsiga skogsflöjter från äldre tiders musiktradition, blandat med nya och ännu outforskade tongångar. Musiken framförs på folkliga pipor, blockflöjter och traversflöjter – en bred repertoar av folkmusik i egna arrangemang, nyskriven såväl som traditionell.

Göran Månsson härstammar från spelmanssläkten Lång i Haverö. Han är utbildad i blockflöjt inom tidig musik och klassisk musik vid Musikhögskolan. Som folkmusiker spelar han främst blockflöjt men också andra flöjter, mungiga och slagverk. Han är medlem i gruppen Gjallarhorn, Frispel, samt tidigare i Sarek. Månsson deltog i Melodifestivalen 2004 med bidraget ”Älvorna”. Han undervisar i klassiskt och folkmusikaliskt blockflöjtspel samt ensemble för tidig musik vid Musikhögskolan i Ingesund och undervisar också vid Musikhögskolan i Stockholm.

Kristine West är en flerfaldigt prisbelönt flöjtist med rötter i den hälsingska folkmusiken. Med Masterexamen i tidig musik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm har hon etablerat sig på både svensk och internationell musikscen. Hon har gett ut 3 album i eget namn, vilka fått fina recensioner internationellt samt spelas återkommande i Sveriges Radio P2. Kristine varvar egna projekt och solistuppdrag med att medverka i barockorkester- och operaproduktioner samt når via sina egna kanaler en internationell publik.

Fotografer är; Lia Jacobi (Göran) och Amanda Lindgren (Kristine)

Arrangör: Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala med stöd av Kulturnämnden i Uppsala Kommun

Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

När och var?

17 november 2024
Kl. 14.00
Kulturoasen, Hågavägen 188, Uppsala
Hitta Hit

Vill du också vara med i Uppsalas största kalender?

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt