Författarbesök: Agri Ismaïl

Hur mycket styr pengar våra liv? Möt en av årets mest hyllade debutanter, Agri Ismaïl, i ett samtal om just pengar, skrivande och den tid vi lever i. Hans roman Hyper är en uppslukande och skarp skildring av en kurdisk familjs sönderfall, med finanskrisen 2008 som fond.

Agri Ismaïl är en svensk-kurdisk författare, boende i Stockholm, som tidigare arbetat som jurist i London, Dubai och irakiska Kurdistan. Hyper utgavs samtidigt på svenska och engelska

I samtal med journalisten och författaren Ellinor Skagegård.

Om boken
I skydd av natten flyr Rafiq Kermanj Teheran med sin fru Xezal och deras tre barn. Rafiq försöker bygga ett nytt liv åt sin familj i London, men förlamas av allt han har förlorat. I vuxen ålder går de tre syskonen skilda vägar. Äldste sonen Mohammed stannar i London och söker sig till den brutala finansbranschen. Siver, dottern i familjen, försvinner in i ett olyckligt äktenskap i Bagdad. Yngsta sonen Laika drar sig undan till en tillvaro helt levd online. Från en visningslägenhet vid Manhattans Wall Street utvecklar han tradingalgoritmer och försöker hacka systemet.

Fri entré, begränsat antal platser.

När och var?

7 november 2024
Kl. 18.00-19.00
Stadsbiblioteket – Mallas sal, Uppsala

Vill du också vara med i Uppsalas största kalender?

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt