Ge oss festivalhäng oftare!

Jag gick på öl- och whiskyfestival på Vaksala torg i helgen. Är inte helt obevandrad i dryckesmässor. Det visade sig dock inte riktigt vara en dryckesmässa. Det visade sig vara exakt det som, i alla fall jag, saknar i Uppsala just nu.

Med lite vilja kan man säga att det var vackert väder. Solen strålade, men det regnade lite också. Men det förde oss samman där vi stod några minuter hopträngda bredvid okända under tälttaken. Drycken var god, maten också. Alla var glada.

Med en frisk öl i plastglas och en grekisk haloumi i pitabröd så satt vi där. Jag och fina vännerna. Med musiken i bakgrunden med solen i ögonen och minimal kö till bajamajorna. Vi enades om att det kändes som att sitta någon annanstans. Kanske i Nyhavn eller på ett skönt torg någonstans i Polen. Eller i vilket valfritt land som helst med lite mer öppenhet för festligheter på gator och torg än vårt eget.

Man kan kalla det vad man vill, men i min värld ska inte en festival som bjuder in till skönt häng över en bärs, lite musik och folklighet finnas en gång om året. Jag vill ha festivalstämning varje helg. Åtminstone under sommarhalvåret. Det här var en bra start. Ett vansinnigt bra initiativ. Snälla någon! Ge oss festivalhäng oftare.

Jag vill inte behöva drömma om Nyhavn, Polen eller något annat land. Jag bara gå ner på stan i solen.

Puss & Kram/Susanna

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt