Alla hjärtans biodag

ALLA HJÄRTANS DAG
på Fyrisbiografen
Onsdag 14 februari

 

❤️ ALL OF US STRANGERS
Exklusiv förhandsvisning på Alla hjärtans dag kl. 17:30

En manusförfattare som återvänder tillbaka till sitt barndomshem inleder en relation med en mystisk granne. Då upptäcker han att hans föräldrar, som dog 30 år tidigare, verkar leva.

Andrew Haighs oerhört vackra romantiska drama bygger på Taichi Yamadas roman Strangers från 1987 och har hyllats som en av årets bästa filmer. Med bl.a. Andrew Scott (Fleabag), Paul Mescal (Aftersun), Jamie Bell (Billy Elliot) och Claire Foy (The Crown) i rollerna.

https://fyrisbiografen.se/all-of-us-strangers

Filmen har ordinarie Sverigepremiär 23/2

❤️ BONNIE & CLYDE
Klassiker!
Visas kl. 19:45

Under den pågående stora depressionen träffas Clyde Barrow (Warren Beatty) och Bonnie Parker (Faye Dunaway) i samband med att Clyde försöker stjäla Bonnies mors bil. Bonnie, som för tillfället jobbar som servitris, beslutar sig för att ge sig av med Clyde och starta en brottsturné genom USA som kompanjoner.

När Bonnie och Clyde dök upp på biograferna i slutet av 60-talet mottogs den med viss skepsis av en del. Filmen ansågs vara ett exempel på hur historierna som berättades på duken blev allt våldsammare och mer grafiska. Snart vann den ändå över allt fler. Recensenten på Newsweek gick och såg den en andra gång – och ändrade sin åsikt i en ny artikel efter att ha sett publikens euforiska reaktioner från första parkett. Det fick stor uppmärksamhet och snart ansågs Bonnie och Clyde vara en milstolpe i den amerikanska filmhistorien – ett startskott för vågen som kallades New Hollywood.

Obs! Engelskt tal, ingen text!

https://fyrisbiografen.se/bonnie–clyde

❤️ Hjärtligt välkommen! ❤️

 

Arrangör: Fyrisbiografen

När och var?

14 februari 2024
Fyrisbiografen, Uppsala

När startades Fyrisbiografen i Uppsala?

Biografen startades 1911 av Hugo Plengiér, som var en inflytelserik person i Uppsalas kulturliv under 1900-talets första decennier.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt