din för evigt - Vincent

”Om jag blir värd någonting längre fram är jag värd någonting nu. För vete är vete även om folk tycker att det ser ut som gräs i början.”

Uppsalas Fria Teater presenterar åter igen vår bejublade föreställning om den holländske målaren Vincent van Gogh, ett visuellt och fysiskt teaterstycke i samma toner som Vincent själv är känd för – kraftfullt, poetiskt, grovkornigt och levande. All text i föreställningen är hämtad ur den omfattande brevväxlingen med brodern Theo.

Under minst sagt knappa förhållanden lyckades Vincent producera över 2000 verk. Mot slutet av sitt korta liv målade han nästan en tavla om dagen, ändå sålde han bara en enda.
Idag säljs hans verk för mångmiljonbelopp.

I vår föreställning möter vi Vincent just när han tagit beslutet att bli konstnär och vi följer honom sedan hela vägen fram till slutet…

“Det måste vara skönt att dö med vetskapen om att man har gjort lite uppriktigt arbete… och att veta att som resultat, kommer man att leva i minnet hos åtminstone några få och efterlämna ett gott exempel för de som kommer efter.”

Föreställningen riktar sig till en vuxen publik, lämplig från 12 år
Föreställningens längd ca: 1 tim 50 min inkl. paus

I rollen som Vincent: Mats Tielman Lindberg

Regi, kostym och scenbild: Andrea Geurtsen
Ljus, snickeri & Vincents tavlor: Mats Tielman Lindberg
Ensemble: Johan Zetterberg, Julia Boivie,
Kerstin Geurtsen, Michael Näslund, & Sofia Östblom

Arrangör: Uppsalas Fria Teater
Foto: Andrea Geurtsen

När och var?

Spelas 2 – 24 mars 2024
Köttinspektionen, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt