Folkets Bio 50 år

Filmer från 50 år för 50 kr!

Hurra! I år har Folkets Bio gett medborgarna kvalitetsfilm från hela världen på bio i hela 50 år!
1973 gick ridån upp för en ny epok inom svensk film och biografkultur när Folkets Bio bildades. Målet var bland annat att se till att filmer som den kommersiella branschen inte ville visa skulle få möjlighet att möta en biopublik.
Nu har Folkets Bio vuxit till en stor organisation med egen import och filmdistribution, och föreningsdrivna biografer i hela landet. Vi tar klivet in i de kommande 50 åren, lika fast beslutna idag att med kärlek till filmen och publiken fortsätta att erbjuda ett brett och inkluderande filmutbud.

Fyrisbiografen blev en del av Folkets Bio i november 2012, när Föreningen Fyrisbiografen tog över driften av bion och bildade lokalavdelningen Folkets Bio Uppsala. 

Under helgen 13–15 oktober kommer Folkets Bios föreningar i hela Sverige att fira 50-årsjubileet lite extra på sina respektive biografer.
På Fyris firar vi genom ett specialprogram med premiärer, publikfavoriter och utvalda filmpärlor från Folkets Bios 50-åriga historia. Biljetterna kostar endast 50 kr! Vi kommer även bjuda på mingel, utlottningar och allmänt festlig stämning. Detaljer kommer inom kort!

Varmt välkommen att fira med oss!


Arrangör: Fyrisbiografen

När och var?

13-15 oktober 2023
Fyrisbiografen, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt