Samtal om krig och utsatthet

Vad är möjligt att berätta om krig och utsatthet? Annica Anderbrant och Kholod Saghir medverkar i varsitt samtal om att rapportera om och skildra människors verklighet i en orolig tid.

Det är en orolig tid i världen med krigshandlingar, invasioner och mängder med civila offer. Hur berättar man från ett krig? Och vad är det som är möjligt att skriva från den yttersta utsattheten?

Under höstens andra litteraturdag i Uppsala domkyrka lördag 18 november talar Kristin Windolf med den tidigare domprosten Annica Anderbrant, som under hösten varit internationell observatör och följeslagare i Kyrkornas Världsråds ekumeniska program i Israel och Palestina. Kerstin Dillmar talar med Kholod Saghir, tidigare ordförande för svenska PEN, översättare samt konstnärlig ledare för Uppsala internationella litteraturfestival och som också översatt poesi från platser av krig och ockupation.

Samtalen hålls i Sturekoret där ljudet är förstärkt och du får uppleva mötet med gästerna på nära håll. Fri entré gäller.

När och var?

18 november 2023
Kl. 13.00-14.30
Domkyrkan, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt