Uppsala Kammarorkester – Mozarts Requiem

Uppsala Kammarorkester tillsammans med Uppsala Akademiska Kammarkör under ledning av Stefan Parkman, framför ett av tidernas mest praktfulla verk.

Medverkande
Uppsala Kammarorkester & Uppsala Akademiska Kammarkör
Dirigent: Stefan Parkman
Solister meddelas senare

Program
Uppsala Kammarorkester & Uppsala Akademiska Kammarkör
Dirigent: Stefan Parkman
Solister samt ytterligare verk meddelas senare

Mozarts mest kända och beundrade verk är hans Requeim. Omständigheterna runt verkets tillkomst och Mozarts tidiga död gav upphov till en stor mytbildning kring dödsmässan. Beställningen om ett requiem kom från greve von Walsegg till minne av hans avlidna hustru, det blev en beställning på en dödsmässa som Mozart arbetade med under sin sista tid i livet, i praktiken blev den hans egen dödsmässa. Det är en stark musikupplevelse med musik som uttrycker Guds vrede och förtvivlan men också hopp och ljus.

Uppsala Kammarorkester samarbetar med en av Sveriges främsta körer Uppsala Akademiska Kammarkör och dess ledare Stefan Parkman. Uppsala Akademiska Kammarkör är en blandad kör med ett 40-tal medlemmar. Kören har en bred repertoar som omfattar såväl tidig musik som nyskriven. Sedan 1983 leds kören av Stefan Parkman, tidigare professor i kördirigering och Director cantorum vid Uppsala universitet. Han har också haft chefdirigentrollen hos Danska Radions kör och Radiokören i Stockholm och sedan 2014 hos WDR Rundfunkchor Köln.

Arrangör: Musik i Uppland

När och var?

23 Mars 2023
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt