Uppsala:2030 - Framtidens hållbara plats

Uppsala:2030 är mötesplatsen där du får stenkoll på hållbarhet och säkerställer att din verksamhet ligger i framkant. Du får kunskap, inspiration och löser problem tillsammans med  Uppsalas näringsliv, akademi och samhälle. Du kan delta fysiskt eller digitalt.

Hur skapar man framtidens hållbara platser? Handlar destinationsutveckling bara om turism? Och vad kan man åstadkomma med långsiktig och hållbar samverkan?

Vi kraftsamlar med tre  personer med fokus på hållbar destinations- och platsutveckling. Från Uppsala universitet kommer Ulrika Persson-Fischier, tidigare ledare för masterprgrammet Hållbar destinationsutveckling vid campus Gotland. Charlotte Skott, vd för Destination Uppsala och näringslivsdirektör på Uppsala kommun berättar om internationell samarbete kring hållbar platsutveckling. Sist men inte minst berättar Camilla Zedendahl, vd för  Kungliga Djurgårdens Intressenter, om den samverkan för hållbar platsutveckling som Djurgården arbetar med.

Mellan och efter föreläsningarna delar vi varandras erfarenheter och kunskap i runda-bords-samtal och avslutar förmiddagen med en utmaning vi ska lösa. Uppsala universitet bjuder på den senaste forskningen inom hållbar utveckling och du får även ta del av goda exempel där näringsliv och organisationer delar med sig av sina tips och råd för en hållbar omställning. Men det viktigaste av allt är era samtal mellan varandra!

MER INFO

När och var?

8 september 2023
Kl. 07.30-11.00
Länsförsäkringar, Muningatan 1, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt