Vansinnets historia

Michel Foucault möter Gluntarne i ny musikteater

Publiksuccén fortsätter! Återigen tillbaka i maj 2024

 

De flesta som läst på universitet har råkat ut för den franske filosofen Michel Foucault. Färre vet att han en gång var student i Uppsala. Långt innan han slog igenom som en av 1900-talets märkligaste tänkare kom han hit för att doktorera för den legendariske professorn Sten Lindroth. Trots stora olikheter blev de vänner. Men deras vänskap, och Foucaults doktorandtid, fick ett dramatiskt slut.

Vansinnets historia är en musikalisk fantasi om vad som hände, med text av Dag Thelander och musik av Per Wickström. En glad och klämmig föreställning inspirerad lika mycket av verkligheten som av dagsaktuella politiska strider och Gunnar Wennerbergs studentikosa 1800-talsvisor Gluntarne.

Välkomna tillbaka till en enklare tid! En tid innan tjafset om diskurser och maktanalyser och postkoloniala perspektiv! Till en tid när sanningen var absolut, studenterna var respektfulla och höjden av underhållning var tre män i frack och studentmössa som sjöng tokiga sånger. En tid innan Michel Foucault.

AW-teater! Pjäsen spelas på vår minsta scen Intiman, där publiken kommer nära. Ni sitter vid kafébord och får gärna ta med dryck eller något att äta under föreställningen från Teaterbaren. Baren öppnar en timme innan föreställningsstart.

 

Illustration: Nils Jarlsbo

När och var?

Nypremiär 7 maj 2024 och spelas fram till 17 maj 2024
Uppsala Stadsteater

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt