Arsenik & gamla spetsar

De två gamla systrarna Martha (Pia Johansson) och Abby (Anna Carlson) har en ovanlig hobby. De inackorderar ensamma äldre män i sitt stora pampiga hus i Brooklyn, för att sedan ta livet av dem med arsenik – av ren barmhärtighet. Det är ju synd om de ensamma stackarna!

I huset bor också brorsonen Teddy, som tror att han är Theodore Roosevelt, och som hjälper till att begrava karlarna i källaren. När Teddys bror Mortimer kommer på besök upptäcker han av en ren slump ett av de rara tanternas offer. Kris och panik! Inget blir enklare av att den tredje brodern, med sitt trasiga förflutna, plötsligt dyker upp.

Philip Zandén regisserar Joseph Kesselrings mångfalt spelade pjäs som är rapp, rolig och smart, men också dov och stundtals kuslig. Här ryms teman som arv, miljö och psykopati: Arsenik och gamla spetsar är å ena sidan en farsartad thriller, å andra en melodram.

När och var?

Premiär 15 oktober och spelas fram till 3 december 2022
Uppsala Stadsteater

Reklam
Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Trädgårdar och parker
Naturupplevelserna är närmre än du tror. Mitt i hjärtat på Sveriges fjärde största stad finns blomster och grönska i mängder att njuta av. På Destination Uppsala hittar du information.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt