Bachs Juloratorium, del I-III

Sedan första advent 1942 har Johann Sebastian Bachs Juloratorium i domkyrkan fått stå för inledningen av både det nya kyrkoåret och av advents- och jultiden i Uppsala. Hade det inte varit för en pandemi som kom emellan och tvingade fram ett uppehåll 2020 hade den mycket uppskattade traditionen firat åtta obrutna decennier förra året, men nu får vi istället nöjet att fira i år, 2023.

– Det blir alltså 80:e gången som vi gör Bachs Juloratorium i Uppsala domkyrka, konstaterar organist och körledare Milke Falck. För hans egen del blir det tjugonde gången som han leder Uppsala Domkyrkokör, Svenska Barockensemblen och fyra solosångare i framförandet de första tre kantaterna av Bachs stora verk för julen.

– Det här är ett fint sätt att inleda adventstiden och dessutom väldigt festlig musik, säger Milke. Det är pukor och trumpeter, flöjter och oboer, stråkar och kör och så har vi också våra fyra eminenta solister.

Kan vi vänta oss något extra av årets jubileumsföreställning? Jodå, Milke lovar att Uppsalas åttionde Juloratorium ska ges en viss guldkant, men vilken särskild krydda det handlar om vill han låta bli en överraskning för publiken.

Medverkande:
Uppsala Domkyrkokör
Helena Ek, sopran
Katija Dragojevic, alt
Leif Aruhn-Solén, evangelist-tenor
Lars Arvidson, bas
Svenska Barockorkestern
Milke Falck, dirigent

 

 

När och var?

3 december 2023
Kl. 18.00
Domkyrkan, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt