Barnens dagar

Den 9-12 augusti kommer vi dra upp våra familjeaktiviteter till max!

Varje dag kommer det blir utomhusaktiviteter som till exempel kämpalekar och arkeologiskola. Det blir också virtuella visningar, dockteater med mera. Vår Virtual Reality-station kommer också att vara öppen, tidspass till den bokas i kassan samma dag. Det kommer med andra ord finnas många roliga saker att delta i varje dag!

Programmet ges i samarbete med institutionen för arkeologi och antik historia vid Uppsala universitet, som ger en sommarkurs riktad främst till pedagoger inom grundskolan och gymnasiet. Studenterna kommer dessa dagar med stöd av vår personal att få praktisk erfarenhet av att på ett lekfullt och inspirerande sätt lära barn och unga mer om vår förhistoria.

Alla aktiviteter ingår i ordinarie biljettpris, som är 100 kr för vuxna (80 för student och pensionär) och gratis för medföljande barn och ungdomar upp till 18 år. Museet är öppet dagligen 11-17 under sommarperioden.

När och var?

9-12 Augusti
Kl. 12.00-16.39
Gamla Uppsala museum, Uppsala

Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Julmarknader i Uppsala 2022
Under november och december hålls flera julmarknader i och runtom Uppsala, alla med sin egna profil och med sina egna möjligheter att fylla julstrumpan med gåvor eller bara för att komma in i julstämning.

Här hittar du ett urval från Destination Uppsala av alla julmarknader som sker.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt