Burning Spear

Uppsala Reggae Festival presenterar Burning Spear

Reggae legenden och ikonen Burning Spear gör comeback i Sverige med en exklusiv show, som troligtvis även blir hans sista.

Av dom 5 stora ikonerna inom reggae musiken, Bob Marley, Peter Tosh, Burning Spear, Jimmy Cliff och Toots är bara Burning Spear och Jimmy Cliff som fortfarande är i livet. 2016 annonserade Burning Spear att han lägger skorna på hyllan. Men efter stort tryck från fansen har han bestämt sig för att göra en sista ”Fan Appreciation Tour”, och valt att lägga en av hans, noggrant utvalda exklusiva, framträdanden i Sverige. Han återkommer alltså till Sverige efter 14 år. Hans senaste spelning var på Uppsala Reggae Festival år 2008. Och det är just arrangören Uppsala Reggae Festival som fått äran att arrangera hans konsert, som är den enda spelning han gör i hela norden.

Så här sa Burning Spear i samband med annonseringen av turnén: ”Jag lovar inte att turnera, jag tror inte att jag ska turnera igen, men om allt är okej med mig, ska jag använda min diskretion och fundera på att göra en show här och där, kanske en show i Frankrike, kanske en show i England, Holland, Kalifornien, den sista showen kommer att äga rum i New York 25e augusti.”

Burning Spear vars riktiga namn är Winston Rodney, föddes den 1a mars 1945 i St Ann’s Bay Jamaica. Burning Spear är en av de mest inflytelserika och långvariga fanbärare av reggae musiken sedan början av 70-talet, med 28 studioalbum och 6 live album i sin katalog, 2 Grammy Award vinster och 12 nomineringar.

När och var ?

19 Augusti 2022
Kl. 21.00
Fyrishov, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt