Carl Michael Bellman med Matteus Blad

En unik och enastående hyllad musikmonolog om den tid, den stad och de människor Carl Michael Bellman lät skildra, återvänder på turné i Finland och spelas även för första gången på turné i Sverige.

I sång och tal gestaltar Matteus Blad Bellmans dikter, sånger och monologer och de människor vi möter däri. Genom egna monologer knyter han också an till de människor och ”Fredmans-gestalter” som finns bland oss här idag; och visar på att Bellmans värld, på ett besynnerligt sätt, är lik vår egen.

 

Föreställningen spelas med stöd av Svenska Kulturfonden och albumet ges ut med stöd av Svenska Kulturfonden och Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse.

Vid frågor eller bokning av föreställningen skriv till kontakt@matteusblad.fi

Matteus Blad är med all rätt redan ett namn i raden av framstående Bellmansångare. Bellmansångare räcker för övrigt inte som karakteristik. Matteus Blad är ett allkonstverk. Han agerar med en dansares uttrycksfullhet, han hanterar melodier och gitarr säkert och fritt, han sjunger med en stämma som kanske kunde vara Bellmans – ljus, obehindrad, varierad och distinkt så att han kan viska fram texten. Och han tänker och talar. ... Den som tror att Bellman är färdigtolkad bör ta varje tillfälle att uppleva Matteus Blad. - Catharina Grünbaum, Bellmanssällskapet

När och när?

10 augusti 2023
Kl. 19.00
Sprakateatern, Salagatan 24, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt