Crying Day Care Choir

Denna höst beslutade sig medlemmarna i CDCC för att starta eget skivbolag och arbetar nu heltid från den egna Studio Värmen i Malmö.

Senaste projektet heter “Give Me Something” och är ett popkulturellt experiment med den brittiska Konstnären Damien Hirsts Verk The Currency som utgångspunkt.

Bandet har med konstnärens godkännande fått möjlighet att göra musik med hjälp av titlarna från ca 5000 konstverk. Detta har än så länge resulterat i Epn “Give Me Something Vol. 1” som hyllats av bl.a. EARMILK.

”2023 är CDCC råare och ärligare än någonsin, och det kommer att synas under denna turné. Vi vill att publiken ska känna mycket, precis som vi har känt så mycket under tiden vi har skapat den här musiken, och den här turnén. För att värma upp och testa gränserna inför vårturnén kör vi en miniturné i Italien i December. Sen möts vi när dagarna blir längre i ett rum fullt av känslor. Där det nya får möta det gamla och där musiken och lyriken står i centrum.”

CDCC har en lång historik bakom sig från 2014 års skivdebut på skivbolaget Warner. Bandet har genomgått såväl en musikalisk som personlig resa.

Arrangör: KLBR

När och var?

31 mars 2023
Kl. 20.00
Jazzbaren, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt