Dawood Sarkhosh

En av Afghanistans legendariska artister återvänder till Uppsala Konsert & Kongress med en konsert som återupplivar landets traditionella musik.

Musikern, poeten och sångaren Dawood Sarkhosh kommer till UKK i januari! Sarkhosh föddes i Afghanistan 1971 och började tidigt skriva poesi. I övre tonåren lärde han sig att spela dambura (ett folkinstrument från Centralasien som är populärt bland folkgruppen hazarer, till vilken Sarkhosh tillhör) av sin äldre bror (Sarwar Sarkhosh) som då var en känd afghansk artist. I tjugoårsåldern flydde Sarkhosh från Afghanistan, vilket kommit att färga hans musik och artistskap.

Efter att den traditionella afghanska musiken fallit i glömska under talibanstyret återupplivade Sarkhosh konstformen genom att skriva låtar som inspirerats av kärleken till hans hemland och smärtan över att leva i exil. Hans låtar beskrivs som en konstnärlig reflektion av nostalgi med en bitter smak av livet som flykting, en erfarenhet han delar med miljontals afghanska flyktingar världen över. Fansen vallfärdar till Sarkhoshs konserter för att njuta av hans musik och dela sina upplevelser med honom – denna gång är det Uppsala- och Stockholmspublikens tur!

Arrangör: Salsal förbundet Sverige

När och var?

6 januari 2023
Kl. 18.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt