Den Flygande Bokrullen

“Klezmerski dynamit”

Den Flygande Bokrullens varumärke har alltid varit energi, glädje, sväng och röj med mycket hjärta och humor. Med åren har de vunnit tyngd och dynamik och deras traditionsenliga konsert på Parksnäckan brukar vara välbesökta. Bandet har spelat på festivaler och klubbar i bland annat Wien, Berlin, Warszawa, Lublin, Köpenhamn och Lodz. Men också på bröllop och fester över hela landet från Falsterbo till Sikeå hamn. Överallt har de gjort publiken lycklig med sin speciella stil som samtidigt är old school och punk. Traditionellt men också egensinnigt.

Många låtar ur repertoaren har hämtats från det tidiga 1900-talets New York-klezmer, med legender som Dave Tarras, Naftule Brandwein och Abe Schwartz. När Den Flygande Bokrullen startade för 22 år sedan var de ett av Sveriges allra första klezmerband. Klezmer är judisk festmusik från Öst- och Centraleuropa. Med emigranter kom den till USA där den fortsatte att utvecklas bl.a. influerad av den tidiga jazzen.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.
Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Musik Uppsala. Stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun och Kulturrådet.

När och var?

16 Augusti 2022
Kl. 19.00
Gula Villan, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt