Den fule

Framgångsrik, lyckligt gift och världen ligger framför ingenjörens Lettes fötter. Tills den dagen chefen nekar honom att åka och presentera sin senaste uppfinning. Varför? Jo, för hur skulle någon någonsin kunna ta det han säger seriöst när han är så otroligt ful.

Detta är något som han själv aldrig har reflekterat över, att han ansikte är så osannolikt motbjudande. Han ser bara en lösning på problemet – att låta sig plastikopereras, illa kvickt. Efter den ofattbart lyckade operationen blir ingenting sig likt. Dörrar som tidigare varit stängda står nu på vid gavel och tanken om vad som är möjligt och tillåtet börjar att spinna fritt. Problemet är bara – han är inte den enda som har gått till just denna plastikkirurg. Plötsligt börjar han se kopior av sig själv stadens gator. Eller är det i själva verkat han som är kopian? Spelar det egentligen överhuvudtaget någon roll vem som är vem? Det enda som är säkert är att detta blir minst sagt förvirrande för hans fru.

Den Fule är en pjäs där jaget upplöses på identiteternas fria marknad. Här är inget autentiskt, inget är heligt och inget är hugget i sten.  Inte ens ditt eget ansikte. I händerna på regissören Viktor Tjerneld blir Marius von Mayenburg Den fule en skruvad absurd komedi i famlandet efter framgång, säljpotential och autenticitet.

När och var?

Premiär 15 september 2023 och spelas fram till 26 oktober 2023
Uppsala Stadsteater

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt