SEO-titel

Kommande event

Derek Gripper & Ballake Sissoko

En festlig kväll på Katalin i världsmusikens tecken både från Sverige och den afrikanska kontinenten!

Maliske Ballaké Sissoko, har tagit över manteln som den främsta turnerande virtuosen på kora. Ballaké är en inflytelserik improvisatör med en förmåga att låsa upp varje möjlig nyans på kora med subtiliteter som sällan hörs på något instrument.

Derek Gripper är Sydafrikas ledande gitarrist vars kärlek till kora fick honom att transkribera och spela in några av dess största verk, vilket förändrade ansiktet av klassisk gitarr och gav instrumentet sin allra första afrikanska repertoar. Musikerna möttes för första gången i Paris och trots inget gemensamt språk, lyckades de genomföra en bejublad konsert tillsammans helt på improviserad musik. Sedan blev det London och skivinspelning.

Förband:
Sandström. Gitarrist, sångare och kompositör debuterade med kritikerrosade Eldklotter – med Tomas Tranströmer dikter. Senast kom han ut med Flykten valde oss med tonsättningar av Stig Dagerman.

Mattias Perez är en framstående folkmusiker på gitarr i Sverige och ledare för bandet MP3. Han samarbetar även med artister som Sofia Karlsson och Malin Foxdal, samt är huvudlärare för gitarr på IngesundsMusikhögskola.

Ale Carr är en erkänd stränginstrumentalist inom nordisk folkmusik och medlem i danska Dreamer’s Circus. Han är också en skicklig fiolspelare och riksspelman.

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

När och när?

28 september 2023
Kl. 20.00
Katalin, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt