Dokumentären

Suggestivt drama med iransk stjärnglans.

I denna nyskrivna pjäs bjuder Amir Reza Koohestani in oss att följa en dokumentärinspelning om ett nygift par. En iransk kvinna och en svensk man, som inte talar varandras språk har mötts utomlands. När en bekant dokumentärfilmsregissör, också iranska, frågar om hon får spela in en dokumentär om deras förhållande går de med på det. Paret, som tidigare upplevt relationen och sina kulturella skillnader som något helt odramatiskt, börjar plötsligt upptäcka saker som skaver och stör.

Pjäsen utforskar, utifrån ett kvinnligt perspektiv hos någon som kommer utifrån, vad det innebär att bryta upp från en gammal värld och förväntas anpassa sig till en ny.

Huvudrollen görs av Mahin Sadri, Mårten Andersson spelar hennes man, och som dokumentärfilmaren ser vi Susan Taslimi. För en iransk publik är hon vida känd som skådespelerskan som i hemlandet belades med arbetsförbud sedan hon trotsat och kritiserat regimen.

Koohestani slog igenom internationellt med Dance on Glasses och har de senaste åren gjort bl.a. stor succé med WoyzeckInterrupted på Deutsches Theater Berlin.

Spelas på svenska, engelska och persiska samt textas till svenska och engelska i dekoren.

Medverkande:
Susan Taslimi, Mahin Sadri, Mårten Andersson samt ytterligare en skådespelare.

Medarrangör: Uppsala Riksteaterförening

När och var?

7 november 2024
19.00
Reginateatern

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt