Eric Bibb

Eric Bibb, född och uppvuxen i New York, är med över fyrtio album och mer än femtio år på scenen en av den internationella bluesvärldens största namn och hyllas som en av världens främsta akustiska bluesgitarrister.

Eric Bibb har turnerat världen runt i mer än tjugofem år, blivit Grammy-nominerad i USA två gånger och fått mängder av andra internationella utmärkelser, bland annat pris för årets akustiska bluesalbum av ”The Blues Foundation” i Memphis 2017 och ”Blues Act Of The Year” vid Jazz FM Awards i London 2019. Bibb har samarbetat med storheter som t.ex Mavis & Pops Staples, Taj Mahal, Odetta, Bonnie Raitt, The Blind Boys of Alabama och The Dixie Hummingbirds. År 2019 spelade han för utsålda hus i en vecka på legendariska Ronnie Scott’s i London, då även Van Morrison klev upp på scenen en av kvällarna.

Under kulturveckans finalkonsert i Rasbo ackompanjeras Eric Bibb, gitarr och sång, av Lamine Cissokho, kora och sång, Christer Lyssarides, gitarr, Esbjörn Hazelius, fiol och mandola samt Ulrika Bibb, sång.

Välkomna till en musikaliskt spännande och oerhört engagerande konsert med fantastiska musiker.

När och var?

14 Augusti 2022
Kl. 18.00
Rasbo Kulturvecka, Rasbo kyrka

Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Julmarknader i Uppsala 2022
Under november och december hålls flera julmarknader i och runtom Uppsala, alla med sin egna profil och med sina egna möjligheter att fylla julstrumpan med gåvor eller bara för att komma in i julstämning.

Här hittar du ett urval från Destination Uppsala av alla julmarknader som sker.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt