Filmosofi - säsongspremiär

FILMOSOFI
Säsongspremiär!
LÄRARRUMMET

Carla är en ambitiös ung lärare vars elev på fördomsfulla grunder anklagas för stöld. Hon har dock andra misstankar och bestämmer sig för att göra en egen utredning. Det blir ett ödesdigert beslut som vänder elever, föräldrar och lärare emot henne.
Lärarrummet är ett skarpt utfört drama om idealism och civilkurage som visar hur skolmiljön speglar samhället i stort.

En film av Ilker Çatak

Filmen hyllades vid världspremiären på Berlins filmfestival, och är utvald till Tysklands Oscarsbidrag.

Om Filmosofi:
Gillar du att prata med andra om filmer du nyss sett? Önskar du att du kunde få dröja dig kvar i salongen efter filmens slut, för ett avslappnat och prestigelöst samtal med andra filmälskare? Då är Filmosofi något för dig!

I Filmosofi ges vi möjlighet att undersöka och reflektera kring de stora livsfrågorna som inte har några självklara svar. Utifrån filmen vi sett lyfter vi tankar om livet, döden och meningen med alltihop. Vårt gemensamma samtal kan leda till ny nya perspektiv på både film och liv.

Samtalsledare är Louise Sareld. Louise har en kandidatexamen i Filosofi och leder filosofiska samtal genom Längtan Marielund.

LÄS MER

Varmt välkommen!

 

Arrangör: Fyrisbiografen

När och var?

22 februari 2024
Kl. 17.45
Fyrisbiografen, Uppsala

När startades Fyrisbiografen i Uppsala?

Biografen startades 1911 av Hugo Plengiér, som var en inflytelserik person i Uppsalas kulturliv under 1900-talets första decennier.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt