Fränder & Vänner Folkmusikfestival VINTER

Hjärtligt välkomna till Uppsalas alldeles egna folkmusikfestival! Nu organiserar vi fjärde upplagan av FRÄNDER & Vänner Internationella Folkmusikfestival. Sju timmars musik – 2 scener!

Lokala folkmusikbandet FRÄNDER bjuder åter in till en extraordinär afton i folkmusikens tecken, som denna gång äger rum på KATALIN. Vännerna som spelar på denna intima vinterupplaga är bland annat det legendariska FRIGG (FIN) och fantastiska BAZAR BLÅ (SE). En chans att fly både vinterslask och grådask, för att tillsammans med oss drömma er bort och njuta av spännande musik av högsta klass.

Sju timmar musik på två scener varvat med jam, dans och gott sällskap. Ingen av akterna spelar särskilt ofta i Sverige, så detta är ett tillfälle man inte får missa!

FRIGG – deras unika sound är lekfullt döpt till ”Nordgrass”. Den hypnotiska kombination av fyra fioler, mandolin, cittern, gitarr och kontrabas sammanstrålar i en glittrande och högenergisk show som är polerad till perfektion. De har under 20 år skapat ett bestående intryck på lyssnare världen över.

FRÄNDER – med värme och charm frammanar FRÄNDER en mäktig konsertupplevelse, med medryckande melodier och suggestiva riff. Nu dessutom tillsammans med slagverkaren Björn Tollin, från det legendariska bandet Hedningarna – med dubbla slagverkare blir FRÄNDER en urkraft man inte får missa!

BAZAR BLÅ – tre mästermusikanter som alltsedan starten 1996 stakat ut en alldeles egen färdväg genom musikvärlden. Bazar Blå lyckas med konststycket att skapa ny musik som är lika unikt skandinavisk som den är självklart global. Från minsta bjällran till djupaste trumman bjuds den som lyssnar på en färg- och klangsprakande resa.
Det är inte bara på den stora scenen det händer. På lilla pubscenen presenterar vi nya spännande artister och självklart blir det JAM.
Bring your instrument!

Ungefärliga hålltider:
17.10-17.50 Lilla scenen: Jam, ta med instrument
18.00-19.00 BAZAR BLÅ
19.10-19.50 Lilla scenen: Mer info kommer
20.00-21.00 FRÄNDER
21.10-21.50 Lilla scenen: Mer info kommer
22.00-23.10 FRIGG
23.15-24.00 Lilla scenen: Jam, ta med instrument

Arrangör: Kulturhjältarna tillsammans med Fränder och Vänner

När och när?

4 mars 2023
Kl. 17.00
Katalin, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt