Frifot, Cinder Well & Jim Ghedi

UKK x Supertraditional presenterar en kväll som tänjer folkmusikens alla gränser! Svenska folklåtar i sin mest musikaliska gestalt och det bästa av den punkiga singer-songwriter-folk som växer fram på Irland just nu.

Levande legender och framtida stjärnor när svenska supergruppen Frifot delar kväll med de två hetaste artistnamnen på den samtida folkscenen på Irland – Jim Ghedi och Cinder Well.

Frifot
Att kalla en svensk folkmusiktrio för världsstjärnor kanske kan tyckas övermaga, men när det gäller Lena Willemark, Ale Möller och Per Gudmundson som tillsammans utgör Frifot, ligger påståendet faktiskt inom det rimligas gränser. Under nära fyra decennier har trion nyfiket och lekfullt utmanat och expanderat folkmusikens gränser och har, alla med egna framgångsrika solokarriärer, kommit att bli centralgestalter och stora förebilder på folkmusikscenen både i och utanför Sverige.

Jim Ghedi
Jim Ghedi från brittiska Sheffield är en av fackelbärarna för en ny generation av musiker som med stor respekt för traditionen experimenterar med nya sound och uttryck. Hans senaste album In The Furrows Of Common Place bjuds vi på gripande berättelser och musik som känns både akut samtida och historisk.

Cinder Well
Bakom Cinder Well står den irländska låtskrivaren Amelia Baker. Hon skalar av traditionen till ett rått, minimalistisk ljudlandskap där varje ton och bokstav är avgörande.

Åldersgräns: 18 år
Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

Vi vet att traditionen är djupt rotad i generationer av kunskap men alltid rörlig och sökande efter det nya, alltid färgad av sin egen tid. Rå jordmån möter glitter och neon. Det är finkultur, det är fulkultur, det är funktion och stor konst. Och det är djupt mänskligt. Musik som går dit det känns. – Supertraditional

När och var?

13 maj 2023
Kl. 21.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt