Gotlands sak är vår

”Enligt de prognoser jag har tagit del av är det drygt 57 000 gotlänningar som kommer att bli tvungna att lämna sina hem och emigrera hit till fastlandet.”

I bostadsrättsföreningen Musslan har det blivit dags för extrastämma. Dagordningen är kort, med endast en punkt. Efter diverse sidospår om portkordsbyte visar det sig snart vad kassören Björn har på hjärtat: en eskalerande hotbild mot Gotland gör att han vill öppna föreningens samlingslokal för Gotländska flyktingfamiljer… Och här tar mötet en ny vändning.

Gotlands sak är vår är en nyskriven satir av David Rangborg, som med glimten i ögat berättar om hur medelklassen förhåller sig till sina privilegier.

AW-teater! Pjäsen spelas på vår minsta scen Intiman. Publiken sitter vid kafébord och får gärna ta med dryck eller något att äta under föreställningen från Teaterbaren.

Baren öppnar en timme innan föreställningsstart.

När och var?

16 september-7 oktober 2022
Uppsala Stadsteater

Reklam
Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Trädgårdar och parker
Naturupplevelserna är närmre än du tror. Mitt i hjärtat på Sveriges fjärde största stad finns blomster och grönska i mängder att njuta av. På Destination Uppsala hittar du information.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt