Höstlovsskoj i naturum

Ho hooooo! Naturums höstlov går i ugglornas tecken!
Öppet dagligen klockan 11-16, lördag 28 oktober – söndag 5 november.
Fri entré och gratis aktiviteter!

– Pyssla ugglor av naturmaterial
– Leta efter det gömda ordet i vår ugglestig i utställningen
– Spela 3-i-rad med ugglor och möss
– Fiskmatning kl. 13.00 varje dag. Sista chansen att mata våra små öringar i naturum! Efter höstlovet släpper vi ut dem i älven.
– Tipspromenad. Barn- och vuxenfrågor. Välj om du går den inne i naturum eller utomhus, en slinga på cirka 400 meter. Chans att vinna fina priser!

Naturum Färnebofjärden ligger i anslutning till Färnebofjärdens nationalpark. Mitt i den fina kulturmiljön i Gysinge Bruk, med den brusande Dalälven tätt intill husknuten, fungerar naturum som en inspirerande port till nationalparken.

I en gammal stallbyggnad från 1814 ryms en utställning där du bland annat kan lyssna på hackspettar och hälsa på hos Herr Bäver i hans hydda. I husets bibliotek kan du fördjupa dig bland böcker och tidningar, titta på en film om nationalparken eller bara njuta av den vackra utsikten ut över forsen.

Naturum Färnebofjärden erbjuder många olika aktiviteter under hela året såsom till exempel fågelmorgon, ormsafari, fotokurs och skollovsaktiviteter. Vi har öppet året runt och har fri entré till utställningen.

Varmt välkommen!

 

Arrangör: Naturum Färnebofjärden

När och var?

28 oktober-5 november 2023
Kl. 11-16
Naturum Färnebofjärden, Gysinge

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt