Idol - stödvisning för Gaza

Idol – visning till stöd för Gazas barn

 

Idol bygger på den sanna historien om den palestinske pojken Mohammed Assaf från Gaza som tog sig över gränsen till Egypten för att delta i uttagningarna till arabiska Idol 2013 och slutade som segrare för hela tävlingen. I filmen får vi följa den unge Mohammeds liv från uppväxten i Gaza fram till segern som förvandlade honom till en symbol för hopp och fred inför 100 miljoner tittare och för palestinier i hela världen.

Biljettintäkterna från visningen går direkt till UNICEF:s arbete för att hjälpa barn som drabbas av kriget i Gaza.

Efter upprepade varningar från bland annat UNICEF om risken för svält i Gaza rapporteras det att massvält kommer råda i norra Gaza senast i maj om situationen inte förändras. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda barns liv.
Läs mer om UNICEF:s  Hemsida.

Mer om filmen:
Idol bygger på den sanna historien om pojken Mohammed Assaf i Gaza som drömmer om att bli en stor artist och få sjunga på stora scener. Mohammed, hans syster och deras kompisar repeterar där de kan och på nästan vad som helst innan de har råd att köpa riktiga instrument. Sedan börjar de uppträda på fester och bröllop.

Mohammed växer upp till en ung man, men sjukdom, krig och det tuffa vardagslivet i Gaza gör att drömmen om en musikerkarriär känns långt borta. Tills en dag då han bestämmer sig för att satsa allt och på något sätt ta sig till uttagningarna av Arab Idol i Kairo. För att kunna ta sig ut ur de krigsdrabbade och ockuperade områdena måste Mohammed både vara listig och modig. Mot alla odds ger han sig iväg. Med falskt visum och utan en giltig anmälan till tävlingen tar han sig till uttagningen av Idol i Kairo i Egypten och ända till finalen i Beirut.

Varmt välkommen!

 

Arrangör: Fyrisbiografen

När och var?

1 april  2024
Kl. 15.00
Fyrisbiografen, Uppsala

När startades Fyrisbiografen i Uppsala?

Biografen startades 1911 av Hugo Plengiér, som var en inflytelserik person i Uppsalas kulturliv under 1900-talets första decennier.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt