Jon Andersson with the Paul Green Rock Academy

Den legendariske Yes-sångaren Jon Anderson kommer i sommar att göra ett fåtal utvalda jubileumsshower tillsammans med The Paul Green Rock Academy. 26 juli kan du uppleva showen live på Parksnäckan i Uppsala.

Som sångare och låtskrivare i Yes har Jon Anderson en oomtvistad plats i musikhistorien. Han var med och förde ut den progressiva rocken till de bredare massorna. Därmed har han även influerat generationer av musiker och hans avtryck märks fortfarande.

1972 släppte Yes det klassiska albumet ”Close to the edge”. Förra året firades 50-årsjubileumet med en framgångsrik jubileumsturné i USA. Där framfördes albumet i sin helhet, tillsammans med andra klassiker och en rad överraskningar. Nu kommer showen äntligen till Europa.

I och med sommarens turné tillsammans med The Paul Green Rock Academy återupptar Jon Anderson traditionen från 2005, då Jon turnerade med Paul Greens ursprungliga School of Rock All Stars. Dessa tidiga shower mellan 2006-2008 var inget annat än magiska. Nu återvänder Jon Anderson alltså för att fortsätta sprida sin musikalisk magi. Det blir en kväll kantad av Yes-klassiker, mash ups och soloverk. Allt inramat av frodiga arrangemang med körsång, horn och alla möjligheter som öppnar sig av ha ett kompband bestående av 25 unga musiker.

Arrangör: KLBR

När och när?

26 juli 2023
Kl. 17.00
Parksnäckan, Uppsala

Var ligger Parksnäckan?

Parksnäckan ligger inne i Stadsträdgården i Uppsala.

När spelar Jon Andersson i Uppsala?

Den 26 juli 2023 i Parksnäckan

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt