Juvenalorden

I maj 2024 smäller det, bokstavligen! Juvenalorden är äntligen tillbaka på Uppsala stadsteaters stora scen, denna gång med musikrevyn Litteraturkanonen – en humoristisk uppvisning av litteraturens ställning som samtidens batteri.

Varmt välkomna till en kanonkul bokmässa där ett hundratal litteraturfantaster kommer att ledsaga er genom det skrivna ordets värld. I sällskap av böckernas roliga historier, lycksaliga karaktärer samt en och annan haubits ordvits kommer vi till er med en vrickad vanföreställning, där allt med papper och trycksvärta står i skottlinjen. Ett och annat missförstånd kommer också att klargöras – vad är kanon och vad är kanon? Har du tur får du kanske med dig en kioskvältare hem.

Pjäsen ges på Stora scenen 22 maj–1 juni 2024 och motsvarar drygt tre högskolepoäng i litteraturvetenskap.

Studentsällskapet Juvenalorden grundades 1907 och har sedan dess regelbundet roat invånarna i Uppsala stad med omnejd. Bland tidigare uppsättningar återfinns spexet Gustav III (1957), allsången Allsång på Snäckan (2005), föreställningen En kalabalik i sänder (2007) samt nummerrevyerna Scener ur ett missförstånd (2012) och En rolig historia (2017).

 

Arrangör: Uppsala stadsteater

När och var?

Premiär 22 maj 2024. Spelas tom 1 juni 2024
Uppsala Stadsteater

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt